Eiwitrijke broodpudding - Vegan!

21-01-2019

Hoi lezers! 

Na lang twijfelen heb ik er toch werk van gemaakt om te gaan bloggen, na enkele verzoekjes ;) Ik hoop dat mijn eerste blogrecept in de smaak valt!

Na lang geen brood te eten ligt er echter toch weer vaker een boterham op mijn bord in de ochtend, met choco, pindakaas of als wentelteefje. Lang had ik 'schrik' van brood en hun koolhydraten, mede door mijn koolhydraatarme menu's en levenswijze. Ik merk wel dat ik nog altijd een opgeblazen buik krijg van bepaalde soorten brood, zelf kan ik niet goed tegen waldkorn en zeer bruine broden. Het proteïnebrood van de Aldi bevalt me weer wel heel goed. Dus je moet een beetje uitzoeken welke type brood het beste bij jou past.

Laten we eerlijk zijn, brood is duur! Het is dan ook zonde om de iets taaiere sneden die onderaan de zak zitten weg te smijten. Daarom heb ik eindelijk, op mijn 27, een broodpudding gemaakt. Mijn God, waarom heb ik dit nooit eerder gemaakt?!

Heerlijk als ontbijt of tussendoortje!


Let's do this!

Ingrediënten

  • 7-8 sneden brood/sandwich/koffiekoek/donut naar keuze
  • 5dl soja melk (mijn voorkeur is amandelmelk zonder toegevoegde suikers)
  • 1 grote schep whey (Speculaas of vanille)
  • Vleugje kaneel en zout
  • Chocolade in stukjes gehakt, hoeveelheid naar wens
  • Handje rozijnen
  • 2 bijna overrijpe bananen
  • Koffiekop appelmoes indien gewenst
  • 1/2 koffiekop kokosbloemsuiker
  • Bakpapier en ovenschaal


Zet de oven alvast aan op 175°C, dan is deze alvast lekker warm tegen dat we klaar zijn met mengen!

  1. Meng eerst alle droge ingrediënten (whey-kaneel-zout-rozijnen-chocolade-suiker)
  2. Prak de bananen
  3. Doe de appelmoes en melk bij de bananen
  4. Meng de droge en natte ingrediënten
  5. Doe het brood in stukjes van ongeveer 2x2cm bij het mengsel
  6. Meng goed en laat een kleine 10 minuten staan
  7. Doe ondertussen het bakpapier in de ovenschaal en giet het mengsel in de schaal
  8. Zet dan 45 minuten in de oven aan 175°C, kijk af en toe eens na met een prikker!
  9. Doe daarna de oven uit en laat nog 15 minuten staan in de oven
  10. Laat deze afkoelen op een rooster

Ik lust de broodpudding heel graag lauw, dus mijn gemaakte pudding geraakt nooit heel in de bewaardoos ;)


Smakelijk!


xXx Sarah



Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin