Oh my cheesy pie

25-01-2019

Mijn absolute favoriet, de kaastaart! Ondanks dat ik een grote liefhebber ben van chocolade (noem het maar een verslaving) neem ik toch sneller een stuk kaastaart dan een chocoladegebak. 

Ik heb de basis koekjesbodem gelaten voor wat het was en ik heb deze taart gemaakt op een bananenbroodbodem.

Alsook heb ik gekozen voor de afbakversie waardoor ik geen gelatine heb gebruikt.


Wie waagt zich aan dit overheerlijke recept?!

Ingrediënten 

Nodig: Springvorm / spatel / garde / mengkom / weegschaal

Bodem:

  • 2 rijpe bananen
  • 2 volledige eieren
  • 150gram amandelmeel
  • 50gr whey - ik koos voos Ironized speculaas smaak
  • Kaneel
  • Zout

Kaasvulling:

  • 700gr platte kaas - Magere milsani uit Aldi en Kvark vanille uit de AH
  • 3 eieren
  • 150gr suiker
  • 1 scheppen vanille whey
  1. Zet de oven op 150 graden
  2. Maak eerst de bodem
  3. Prak de bananen en voeg de eieren toe
  4. Meng dit mengel met de overige ingrediënten van de bodem
  5. Smeer de springvorm in met kokosvet
  6. Het bodemdeeg mag in de springvorm
  7. Meng alle ingrediënten van de kaasvulling
  8. Plaats alles samen met een bakje water in de oven voor 45minuten
  9. Kaastaart is het best na een nacht in de koelkast

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin